SPELLEN SZG 2018

Alle spellen voor de nieuwe editie van Spel Zonder Grenzen zijn weer bevestigd. Ook dit jaar is het weer gelukt om verschillende, nieuwe, spectaculaire spellen aan het programma toe te voegen. We hebben er weer zin in!

Watervolley

Elk team speelt in zijn eigen waterbassin en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenover liggende deel van het speelveld in het water te krijgen. Er wordt gespeeld middels het Ralleypoint-systeem. 

Knock-out Race

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Het is de bedoeling om het ronde parcours zo snel mogelijk af te leggen en de draaiende armen te ontwijken, doordat de armen van voren en van achter komen zul je goed op moeten letten. 

Mega Spider Ice-run

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein is het aan de teams om de baan zo vaak mogelijk af te leggen. Het eerste deel zal bestaan uit een stormbaanhelling die uitmond in een schuimbad. Daarna moet de deelnemer omhoog klimmen d.m.v. een touw en zo afdalen door de spider toren. 

Stormbaan Roll-off

De deelnemer start vanaf de aangegeven plek. De deelnemer gaat via de klimtrap omhoog en glijdt door de tunnelglijbaan naar beneden. Gaat vervolgens over de klimmuur heen, laat zich vallen, en klimt over de grote rol heen. Duikt door de doorloopboog en eindigt met de perssluis.

Spiderbase-jump

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein klimmen de deelnemers via de spider toren omhoog om vervolgens zichzelf in een vrije val naar beneden te laten vallen.

Human Shuffle

De deelnemers nemen plaats op een rubberen band en proberen vervolgens zo vaak mogelijk door de poortjes heen te glijden. 

Tobbedansbaan

De deelnemer start vanaf de aangegeven plek. De deelnemer klimt tegen de netten omhoog. Wanneer de deelnemer boven is, wordt de band aangegooid door een teamgenoot. Vervolgens gaat de deelnemer met zijn achterwerk in de band zitten en glijdt naar beneden en laat de bel klinken.

Schuimparcours

De deelnemer start vanaf de aangewezen plek. De deelnemer klimt (indien nodig met behulp van het touw) tegen de helling op, glijdt naar beneden en legt de baan af. Daarna stapt de deelnemer in het schuimbad om een balletje te vinden van de juiste kleur.

Army Run

De Army Run bestaat uit verschillende onderdelen. Zo begint de deelnemer aan een bandenrace gevolgd door een brug. Vervolgens komt de deelnemer allerlei hindernissen tegen zoals: een klimmuur, een touwmuur, een slinger en een kruishindernis. 

Buikschuifbaan

De deelnemer neemt een aanloop vanaf de aangewezen plek en probeert op zijn buik zo ver mogelijk te glijden. De deelnemer behaalt het aantal punten van de plek die hij of zij met het hoofd gepasseerd is. 

Time Run

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein is het aan de deelnemers om zoveel mogelijk lichtjes aan te tikken die oplichten in de stormbaan. Iedere keer als een deelnemer een lichtje aanraakt gaat deze uit en begint er op een andere willekeurige plaats een lichtje te branden.  

Kruipstormbaan

De deelnemer start vanaf de aangewezen plek. De deelnemer legt het parcours zo snel mogelijk kruipend af. De volgende deelnemer mag starten als zijn teamgenoot volledig uit de baan is, de spelbegeleiding zal hiervoor een sein afgeven. 

Wereldbal

Een deelnemer bevindt zich boven op de opgeblazen bal. Vier andere deelnemers zullen de bal vooruit rollen over een parcours. Aan het einde van het parcours stapt de vijfde deelnemer van de bal af en gaat iedereen zo snel mogelijk door de kruiptunnel. Hier ligt een zak klaar waar alle 5 de deelnemers in plaats zullen nemen en zo al zaklopend over het parcours terug gaan naar de wereldbal.  

 

Multi Sky Swing

De deelnemer start vanaf de aangegeven plek. Eenmaal boven op de Multi Sky-Swing trekt de deelnemer met behulp van het touw de trapeze naar zich toe. De deelnemer probeert in een vloeiende beweging naar de overkant te slingeren. Is dit gelukt springt de deelnemer aan de achterkant naar beneden. 

Magic Light

Dit grote waterbassin heeft in de rand gekleurde lampjes verwekt zitten. Het is de bedoeling om in 45 sec. zoveel mogelijk lampjes van je teamkleur aan te tikken. Een digitaal scorebord zal de score bijhouden.

Kamelenrace

De deelnemers bevestigen door middel van de klittenband de emmerhouder onder zijn borst. Een teamgenoot plaats een volle emmer water in de emmerhouder. De deelnemer start vanaf de aangewezen plek en legt het parcours af, volgens de regels, en probeert zo min mogelijk water te morsen uit de emmer.