2016

Bloemetjes en Bijtjes!

2016 werd toch het jaar waarin SZG, en heel Asten-Someren, verrast werd door een Chinese Hoax. Hagelstenen zo groot als tennisballen, windstoten van 100 kilometer per uur en genoeg regen om het WK open water op het evenemententerrein te kunnen organiseren. Donderdagavond, we liepen voor op schema, de laatste technische details werden getest toen de lucht groen werd, vloerdelen in de tent begonnen te drijven en de reclameborden rond waaiden. Nadat de organisatie en de technische dienst de schade op het thuisfront hadden opgenomen is er hierna met man en macht, de hele nacht, doorgewerkt om het oorlogsgebied aan de Lienderweg te redden voor het mooiste weekend van het jaar wat 20 uur later moest beginnen. Het water op het terrein weggepompt, tenten weer opnieuw opgezet en vierkante meters modder met hooi bedekt. Een slapeloze nacht waarin het oprecht spannend was of SZG 2016 wel door zou kunnen gaan. Gelukkig prijst de organisatie zich gelukkig met een technische dienst die de ‘niet-lullen-maar-poetsen’-mentaliteit heeft uitgevonden en een groep betrokken vrijwilligers die ons uit de brand heeft geholpen. 

[afbeeldingen] - 2016-2

De weersvoorspellingen zagen er intussen traditioneel uit. Ook wij zijn er inmiddels achter dat juni het nieuwe februari is en september het nieuwe juli. Maar vol goede moed staan er weer 1000 enthousiaste sportievelingen te trappelen om zich op zaterdagochtend, met een Steenberge-mannetje in het hoofd, door de modder te trekken. Alle hagelstenen zijn vergeten. 

Er is geen publiek op de wereld wat zo goed om kan gaan met afgelastingen als het SZG-publiek. Als er al sprake is van teleurstelling wordt dit goed verborgen gehouden. Onder het mum: ‘de onverwachtse feestjes zijn de mooiste feestjes’ ging het tentdoek er af toen er een Feestneger op het podium verscheen. 

[afbeeldingen] - 2016-4

[afbeeldingen] - 2016[afbeeldingen] - 2016-pr