SPELLEN SZG 2022

Alle spellen voor de nieuwe editie van Spel Zonder Grenzen zijn weer bevestigd. Ook dit jaar is het weer gelukt om verschillende, nieuwe, spectaculaire spellen aan het programma toe te voegen. We hebben er weer zin in!

Mega Spider Ice-run

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein is het aan de teams om de baan zo vaak mogelijk af te leggen. Het eerste deel zal bestaan uit een stormbaanhelling die uitmond in een schuimbad. Daarna moet de deelnemer omhoog klimmen d.m.v. een touw en zo afdalen door de spider toren. 

Spiderbase-jump

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein klimmen de deelnemers via de spider toren omhoog om vervolgens zichzelf in een vrije val naar beneden te laten vallen.

Human Shuffle

De deelnemers nemen plaats op een rubberen band en proberen vervolgens zo vaak mogelijk door de poortjes heen te glijden. 

Tobbedansbaan

De deelnemer start vanaf de aangegeven plek. De deelnemer klimt tegen de netten omhoog. Wanneer de deelnemer boven is, wordt de band aangegooid door een teamgenoot. Vervolgens gaat de deelnemer met zijn achterwerk in de band zitten en glijdt naar beneden en laat de bel klinken.

Buikschuifbaan

De deelnemer neemt een aanloop vanaf de aangewezen plek en probeert op zijn buik zo ver mogelijk te glijden. De deelnemer behaalt het aantal punten van de plek die hij of zij met het hoofd gepasseerd is. 

Time Run

De deelnemers starten vanaf de aangewezen plek. Na het startsein is het aan de deelnemers om zoveel mogelijk lichtjes aan te tikken die oplichten in de stormbaan. Iedere keer als een deelnemer een lichtje aanraakt gaat deze uit en begint er op een andere willekeurige plaats een lichtje te branden.  

Multi Sky Swing

De deelnemer start vanaf de aangegeven plek. Eenmaal boven op de Multi Sky-Swing trekt de deelnemer met behulp van het touw de trapeze naar zich toe. De deelnemer probeert in een vloeiende beweging naar de overkant te slingeren. Is dit gelukt springt de deelnemer aan de achterkant naar beneden. 

Mastermind

Het klassieke spel in SZG-vorm! Bij dit spel draait het allemaal om logisch nadenken, de juiste keuzes maken en concentratie. Het doel van het spel is om de kleurcode van jouw opponent te achterhalen. Een van de spelers is de codemaker, deze dient een code te maken met vier gekleurde pionnen. Deze code is alleen zichtbaar voor de codemaker, er kan gekozen worden uit zes verschillende kleuren.

Watervolley

De SZG-klassieker komt ook dit jaar weer terug. Welk team scoort de meeste punten in onze Volleybal-Arena?

Klaver Bungee

De deelnemer start op de aangegeven plek en bevestigt de elastiek met een band om de buik. Doel is om zo snel mogelijk items die met klittenband aan het midden gedeelte van het speelveld vastzitten, over te brengen naar het uiterste deel van het kussen en ze te bevestigen op de daarvoor bestemde plaats. 

Ballenbak Run

Een stormbaan en ballenbak in één. Maak het kind in je los en gaan met die banaan!

Luchtkussen Klimaap

De Klimaap biedt jullie de mogelijkheid om als een aapje naar de 6 meter hoge top te klauteren. Wie plakt er als eerste de banaan boven op de aap?

Hit de Mol

Teams strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk lampjes te raken. Van elk team neemt een deelnemer plaats in het midden en drie deelnemers aan de buitenkant. De deelnemers aan de buitenkant zijn de mollen.  

Light Vortrex

Gebaseerd op een levensechte Vortex. Een levensgrote draaikolk waarin steeds twee personen op een andere kleur moeten jagen. Punten worden gescoord door als eerste een lampje van een bepaalde kleur aan te raken. Een digitaal scorebord zal de score bijhouden. 

Magic Circle

Dit grote waterbassin heeft in de rand gekleurde lampjes verwerkt zitten. Het is de bedoeling om in 45 seconden zoveel mogelijk lampjes van je teamkleur aan te tikken. Een digitaal scorebord zal de score bijhouden.    

Sterkste Man